Degrad u slovenskom Časniku Finance o interesu Slovenaca za nekretnine u Hrvatskoj

DEGRAD U SLOVENSKOM ČASNIKU FINANCE

 
 

U Degradu se uvijek trudimo izabrati zaista posebne lokacije na kojima bismo i sami voljeli imati nekretninu. 

 

Degrad u slovenskom Časniku Finance o interesu Slovenaca za nekretnine u Hrvatskoj

U najtiražnijem poslovnom časopisu u Sloveniji, Časniku Finance, izašao je dana 17.04.2015. veliki intervju s vlasnikom poduzeća Degrad d.o.o., Denisom Šikljanom. Tema intervjua je bila zanimanje državljana Republike Slovenije za nekretnine u Hrvatskoj, posebno na otoku Krku. Najzanimljiviji dijelovi intervjua:

Koje su prednosti korištenja vlastite nekretnine za odmor?

Imati vlastitu nekretninu na moru znači imati svoj drugi dom. Njega kupci opremaju po svom ukusu i unose detalje koji im pružaju atmosferu koja im se najviše sviđa. Posve je druga stvar kad odsjednete npr. u hotelu ili iznajmljenom apartmanu. Osim toga, nekretnine za odmor se često koriste i za vikend pa ljudi koji imaju vlastitu nekretninu na moru puno češće dolaze na odmor na Krk nego turisti. 

Koje su najveće prednosti otoka Krka kao turističke destinacije za Slovence?

Slovenci tradicionalno vole našu obalu i naše more. Osim prirodnih ljepota, lijepih plaža i gostoljubivosti, Hrvatska je Slovencima jako bliska destinacija, udaljena samo nekoliko sati vožnje, u koju mogu dolaziti i na godišnje odmore, ali i na jednodnevne ili vikend izlete. Otok Krk je tijekom godina postao prava slovenska kolonija i tu se Slovenci već zaista osjećaju kao da su doma.

Za kakve su apartmane Slovenci najviše zainteresirani?

Slovenci su najviše zainteresirani za apartmane s okućnicom, tako da uglavnom kupuju apartmane u prizemlju, kao i manje kuće s vrtom. Najviše Slovenaca kupuje nekretnine u Malinskoj jer je tamo i najveća ponuda, ali vole cijeli otok pa ih puno ima i u uvali Soline, Puntu i Njivicama. Što se tiče samog odabira lokacija, često kupuju nekretnine u mjestu u kojem su ranije ljetovali ili koje im je preporučio neki prijatelj ili poznanik.

Kako vi u poduzeću Degrad pomažete kupcima prilikom odabira lokacije?

Kupci su različiti. Neki kupci vole biti u centru i u blizini svih događanja, nekima je prioritet blizina moru, a nekima da je to mirna lokacija u unutrašnjosti otoka. Stoga uvijek volimo razgovarati s kupcima prije nego im nudimo nekretnine. Po meni je kvalitetan odnos i razgovor s kupcem najvažnija stvar u posredništvu, ali i u prodaji vlastitih nekretnina.

Na koji način birate lokacije za nove projekte u poduzeću Degrad?

Mi u Degradu se uvijek trudimo izabrati zaista posebne lokacije na kojima bismo i sami voljeli imati nekretninu. Često nam je prioritet pogled na more i blizina mora, ali to nije pravilo. Može se naći i vrlo kvalitetno zemljište na lokacijama nešto udaljenijim od mora, no ono mora po nekim karakteristikama biti zanimljivo i drugačije od ostalih.

Cijeli članak pročitajte na fotografiji (gore).