Degrad u Jutarnjem listu o najatraktivnijem projektu na otoku Krku

DEGRAD U JUTARNJEM LISTU O NAJATRAKTIVNIJEM PROJEKTU NA OTOKU KRKU

 
 

Svaki projekt postavljamo na način da ima neku dodanu vrijednost koja ga ističe, arhitekturu, vrhunski pogled na more ili super lokaciju. 

 

U dnevnim novinama Jutarnji list, u utorak 21.04.2015. izašao je članak o Degrad-ovom završetku gradnje projekta pet luksuznih vila na otoku Krku.

Za Jutarnji list, vlasnik poduzeća Degrad Development Group, Denis Šikljan, govori o gradnji, realizaciji i prodaji najatraktivnijeg projekta na otoku Krku, o planovima za budućnost, kupcima villa u Pinezićima i prednostima otoka kao jedne od najtraženijih turističkih destinacija u Hrvatskoj.

 

O TRENUTNOM STANJU U SEKTORU GRAĐEVINARSTVA

Mrtav sektor građevinarstva veliki je problem u Hrvatskoj i svima nam je u interesu da se to pokrene. MI dobro funkcioniramo jer smo se pozicionirali u luksuznom segmentu, fokusiramo se na nekoliko projekata i radimo za strane kupce. Radimo butique priču s vrhunskim nekretninama i klijentima.

 

O POTENCIJALNIM KUPCIMA NEKRETNINA

Svaki kupac, koji je spreman za nekretninu iskeširati između 350 i 500 tisuća eura, drugačiji. Neki žele mir, drugi prvi red do mora, trećima je najvažniji izgled nekretnine. No, bez obzira na krizu kupce nije teško naći. Cijene nekretnina u luksuznom segmentu, tvrdi, niti u krizi nisu pale, štoviše iste su ili su čak i porasle. Iz kruga kupaca luksuznih nekretnina u Hrvatskoj privremeno su otpali Rusi, koji zbog pada vrijednosti rublje sada manje investiraju, a oni koji i kupuju nekretnine odlaze na destinacije koje su im vezane uz biznis ili u unutar schengenskog prostora. Sve je manje i slovenskih kupaca koji rado biraju Hrvatsku jer im je zbog krize pala kupovna moć.

 

O PRIPREMI NOVIH PROJEKATA

Svaki projekt postavljamo na način da ima neku dodanu vrijednost koja ga ističe, arhitekturu, vrhunski pogled na more ili super lokaciju. Zemljišta je na Krku sve manje, sada smo već u situaciji da moramo kupovati postojeće objekte i rušiti ih. Svaki put kao da ispočetka krećemo u cijeli biznis jer su ulazne cijene, problemi i izazovi svaki put drugačiji. Najveća investicija uvijek je pronalazak zemljišta i rješavanje dozvola.

Cijeli članak možete pročitati na fotografiji (gore).